Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Északnyugat-Európa felett zonális áramlás alakult ki. Élénk, időnként erős a nyugati, délnyugati szél, és az egymást gyorsan követő frontok hatására gyakran változik a felhőzet, eső, zápor is kialakul. Enyhe az idő, még a minimum-hőmérséklet is 10 fok feletti. A Balkán-félsziget déli területeitől egészen Oroszországig magasnyomás húzódik. Területén számottevő csapadék nem hull, változóan felhős az ég, a csúcshőmérséklet az északibb részeken csupán fagypont közeli, de a félsziget déli vidékein kevéssel 10 fok feletti. Magasnyomás nyúlik be a Pireneusi-félsziget fölé is, a többnyire napos időben a kontinensen továbbra is itt van a legmelegebb, Dél-Spanyolországban, Portugáliában 24, 26 fokot is mérnek. A következő időszakban a Kárpát-medence az északnyugatról keletre mozgó frontok hatása alatt lesz, szombaton egy hidegfront vonul át térségünk felett.



Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, majd szombaton a déli óráktól a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet. Kezdetben főként az ország északkeleti harmadán lehet kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Éjszaka és szombaton délelőtt többfelé várható eső, reggel északkeleten ónos eső is. Délután már csak keleten eshet, északkeleten az eső mellett havas eső, néhol hó is előfordulhat. Hajnaltól egyre nagyobb területen a szél északnyugatira, többfelé meg is erősödik, de szombat délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 6 fok között alakul, de északkeleten gyengén fagyhat, a szeles területeken pedig kissé enyhébb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 9 fok között valószínű, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!