Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Balti-tenger térségében örvénylő ciklon hátoldalán egyre hidegebb levegő érkezik Közép-Európába, a záporokat mind többfelé hózáporok váltják fel. Északkelet-Európában igazi téli idő van, többfelé havazik, napközben is fagypont alatti a hőmérséklet, növekszik, vastagszik a hótakaró. Az Ibériai-félsziget, a Brit-szigetek térségében magasnyomás épül ki, amely a következő napokban a Skandináv-félsziget fölé helyeződik. Ennek az anticiklonnak a területe kontinensünk azon vidéke, ahol tartósan süt a nap, másutt általában sok a felhő, változékony, csapadékos, többfelé szeles az idő. A Mediterráneumban 15, 20 fok a jellemző csúcshőmérséklet, Közép-Európában többnyire 4, 9 fokot mérnek. A Kárpát-medencében lehűlés kezdődik, keddre néhány fokot már visszaesik a hőmérséklet, és kedden többfelé számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------

Estére csökken a felhőzet, a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Az éjszaka első felében többnyire kevés lesz a felhő, majd hajnaltájt északnyugaton, nyugaton, később a középső, délután a keleti tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék: hó, havas eső, eső egyaránt eshet. Az északnyugati szél hétfőn estére fokozatosan mérséklődik. Kedden többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödhet a nyugati szél. Éjszaka északkeleten foltokban átmenetileg köd képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 1 és 7 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!