Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa északnyugati részén többközéppontú ciklon található, amelynek hatására Izlandon, a Brit-szigetek északi részén erősen felhős az ég, elszórtan esik az eső, záporeső. Szintén ciklon örvénylik a mediterrán térségben, amely a Földközi-tenger fölött többfelé okoz esőt, a Balkánon havazást. Ugyanakkor kontinensünk északkeleti területén anticiklon helyezkedik el, területén - a Skandináv-félsziget kivételével - borult, párás az idő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb néhol fordul elő kisebb havazás, hószállingózás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti és középső vidékén -7 és +2, a Skandináv-félsziget magasabban fekvő tájain -20 és -10 fok között változik. Enyhébb az idő szárazföldünk nyugati és déli részén, ahol a kora délutáni órákra 5 és 17 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett, a mediterrán térségben örvénylő ciklon határozza meg, csapadékzónája fölénk helyeződik.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Éjszaka északkeleten is beborul az ég, és egyre többfelé valószínű havazás. Szombaton borult időre számíthatunk, országszerte havazással, a keleti határnál átmenetileg vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél megélénkül, szombaton főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 fok körül alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!