Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetektől északnyugatra ciklon örvénylik, emiatt kontinensünk északnyugati részén erősen felhős az ég, és a frontok mentén többfelé esik az eső. Szintén ciklon található a Földközi-tenger keleti medencéje fölött, így ott is sok a felhő. A ciklon északi oldalán havazás, délen eső fordul elő.

A Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen Oroszországig ugyanakkor anticiklon húzódik. A területén borult, párás és gyengén felhős területek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de helyenként hószállingózás kialakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti felén általában -8 és -1, Oroszország nagy részén pedig -15 és -10 fok között változik. Délen és nyugaton jóval enyhébb az idő, a kora délutáni órákra többnyire 8 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől egyre enyhébb léghullámok érkeznek, de emiatt többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Eleinte erősen és kevésbé felhős tájak egyaránt előfordulnak, majd éjszaka többfelé zúzmarás köd képződik. Szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. A ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak hajnaltól élénkül meg a Kisalföldön a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -9 fok között várható, de a kevésbé felhős vidékeken -10 foknál hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -3 és +2 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!