Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.12.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Szárazföldünk délnyugati felének időjárását anticiklon alakítja. Területén az éjszakai órákban helyenként alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd képződik, de ezek feloszlását követően napközben több órára kisüt a nap. A maximum-hőmérséklet a korábbi napokhoz hasonlóan alakul: a Pireneusi-félszigeten jobbára 13 és 18, Németország környezetében csupán 0 és 4 fok közötti értékeket mérnek.

A magasnyomású légköri képződménytől nyugatra és északra, így a Brit-szigetek és Skandinávia térségében ciklonok és frontjaik teszik változékonnyá az időjárást. A felhős ég mellett elszórtan fordul elő elsősorban eső, záporeső, néhol vegyes halmazállapotú csapadék. Az anticiklon keleti peremén, pontosabban az Égei-tenger vidékén az észak felől érkező hideg levegő hatására a csúcshőmérséklet az előző napihoz képest néhol 10 fokkal is csökken, Krétán például csak 10 fokot mérnek a legmelegebb órában.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig egy érintőleges hidegfront alakítja, emiatt több helyen is számíthatunk esőre, záporra.



Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------


Általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de az északkeleti tájakon tartósan borult maradhat az ég. Csütörtökön helyenként, éjszaka elsősorban északkeleten lehet kisebb eső, záporeső, néhol esetleg ónos eső, havas eső is előfordulhat. A hajnali óráktól elsősorban a Dunától keletre, estefelé pedig inkább már csak a Tiszántúlon várható eső, záporeső. Az északnyugati szél pénteken egyre nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 3 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!