Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.03.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Délnyugat felől egyre inkább egy magasnyomású zóna nyúlik be a szárazföld fölé, napsütéses időt okozva a Kárpát-medencétől nyugatra eső országokban. Szintén anticiklon dominál a Fekete-tengertől északra és délre, ahol a nyugodt idő mellett a hőmérséklet ráadásul több fokkal meg is haladja a sokévi átlagot; napközben csak egy-két helyen fagy, Macedóniában pedig 25, 26 fok köré melegedett fel délután a levegő. A magasnyomású régiók között - a Kola-félszigettől a Kelet-európai-síkságon át Ukrajnáig - egy elöregedő ciklon frontja húzódik. Ebben a sávban felhős az ég, eső, zápor, északon gyenge havazás is előfordul. Egy ciklon örvénylik Izland térségében is, amelynek felhőzete Norvégia és Svédország mellett a Brit-szigetek felett is megfigyelhető. A csúcshőmérséklet a kontinens középső területein általában 6 és 15, délnyugaton 16 és 23 fok között alakul. Csütörtök estig tovább terjeszkedik a délnyugati anticiklon, a Kárpát-medencében alapvetően napos, száraz időre készülhetünk.


Előrejelzés az ország területén csütörtök estig

-----------------------------------------------

Az esti óráktól feloszlanak a gomolyfelhők, kiderül az ég. Csütörtökön a több fátyol- és kevesebb gomolyfelhő mellett alapvetően napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az északias szelet szerdán többfelé, csütörtökön pedig már csak délkeleten kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 és 16 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!