Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.03.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa nyugati, középső és déli országainak időjárását markáns anticiklon alakítja, emiatt a kontinens ezen részein túlnyomóan napos, csapadékmentes az idő. Igazán meleg azonban sehol sincs; csak a Balkán-félszigeten és ott is kevés helyen emelkedik kora délutánra 23, 24 fok köré a hőmérséklet, az Ibériai-félszigeten eközben 20 fokot is csak kevés helyen mérnek. Ugyanakkor Skandinávia felett ciklonok vonulnak egymást követve nyugatról kelet felé. Frontjaik részben Skóciáig, részben Lengyelországig nyúlnak le dél felé. Többfelé hull csapadék, de havazás csak kevés helyen - döntően Finnországban, a balti államokban és Oroszország északnyugati részein - fordul elő. A maximum hőmérséklet északon általában 3 és 11 fok között alakul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás alakítja, emiatt folytatódik a csapadékmentes időjárás hazánk területén.


Előrejelzés az ország területén péntek estig

---------------------------------------------

Pénteken is többórás napsütésre számíthatunk a fátyol- és gomolyfelhők mellett, de ezek csapadékot sehol sem adnak majd. Az északi szél többnyire mérsékelt marad, de pénteken Borsodban és a Tiszántúlon napközben átmenetileg megélénkülhet a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul. Fagyra elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati felén, továbbá az Északi-középhegység területén kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 20 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!