Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.07.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------


Izlandtól délnyugatra, valamint a balti államok és Oroszország fölött ciklonok teszik változékonnyá az időjárást. Hatásukra a felsorolt tájakon többnyire erősen felhős az ég, és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén több helyen fordul elő eső, záporeső.

Szárazföldünk más részein anticiklonális hatások érvényesülnek, változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi felén általában 16 és 23 fok között változik.

Kontinensünk déli felén melegebb van, errefelé a délutáni órákra többnyire 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt, a Pireneusi-félszigeten több helyen 36, 37 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé a tőlünk nyugatra elhelyezkedő magasnyomás peremén továbbra is hűvös, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek.




Előrejelzés az ország területére kedd estig

-------------------------------------------


Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a magasszintű felhőzet, amely a Dunántúl délnyugati felén meg is vastagszik, és ott szórványosan valószínű eső. Éjszaka északon kevesebb, délen több lesz a felhő, délen több helyen várható eső, zápor. Kedden délen is szakadozik a felhőzet, a nap nagy részében a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, főként délen alakulhat ki helyenként záporeső. Az élénk, néhol erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd kedden napközben ismét helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 27 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!