Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.08.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Izland térségében markáns ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Brit-szigeteket szeli ketté. Elsősorban a front mentén, illetve a mögött fordul elő csapadék, így Dél-Angliában van szárazabb és melegebb idő. Ugyancsak ciklon helyezkedik el Oroszország felett. Ennek hidegfrontja délnyugati irányban húzódik egészen a Kárpátok vonaláig. E front mentén, valamint Oroszország északi felén és Finnországban esik sokfelé az eső. Jelentős a hőmérsékleti kontraszt a front két oldala között: tőle keletre 26, 33, nyugatra 17, 24 fokot mérnek a legmelegebb órákban. Kontinensünk nagy részén anticiklon foglal helyet, ahol többnyire a napsütésé a főszerep, de a hegyekben - különösen az Alpokban - jelentős számban alakulnak ki záporok, zivatarok, amelyek a keletkezési helyüktől eltávolodva, a távolabbi területeken is okoznak csapadékot. Péntek estig a Kárpát-medence térségére is ez lesz a jellemző, a sok napsütés mellett északon elszórtan, délen elvétve lehet zivatar.


Várható időjárás az ország területére péntek estig:

---------------------------------------------------

Az északi és nyugati megyékben lesz több a felhő, főként csütörtökön erősen felhős időszakok is lehetnek, máshol viszont általában kissé felhős időre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon és az északi határvidéken elszórtan, csütörtökön a Dél-Alföldön néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A többnyire mérsékelt északkeleti szelet napközben az Alföldön és a Zemplén környezetében kísérhetik időnként élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 33 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!