Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.09.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részét egy anticiklon uralja, emiatt a kontinens belső területein nyugodt, felhőtlen, de az átlagosnál hidegebb idő a jellemző. A hideg térnyerését jól mutatja, hogy Közép-Európában már egyre többfelé megjelennek a hajnali fagyok. A hőmérséklet eloszlása egyébként közelítőleg zonális - a mediterrán térségben még késő nyári csúcsértékeket tapasztalhatunk, de az északi országokban már napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Mozgalmasabb légköri helyzettel jelenleg csak az Ibériai-félszigeten és a Balkán keleti részén találkozhatunk, arrafelé felhős, csapadékos az idő, Spanyolországban az intenzív zivatarokat jégesők is kísérték. Hazánk időjárását a következő másfél napban egyre inkább az említett anticiklon határozza meg, nyugodt, száraz idő várható.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------

Pénteken és szombaton is sok napsütésre, általában kevés felhőre számíthatunk, de pénteken estig az ország északkeleti harmadán több gomolyfelhő várható, arrafelé még éjszaka is maradhat némi felhő az égen. Hajnalra a Dunántúl egyes részein párássá válhat a levegő. Érdemi csapadék nem lesz, legfeljebb péntek estig alakulhat ki északkeleten egy-egy jelentéktelen zápor. Az északi szél pénteken fokozatosan legyengül, szombatra pedig déliesre fordul, és a Kisalföldön megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél 1-2 fokkal hidegebb, a Balaton-parton kissé melegebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!