Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.10.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk északnyugati felének időjárását egy nagyméretű ciklon, illetve a hozzá tartozó hullámzó frontrendszer alakítja. Hatására arrafelé nagy területen többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk délkeleti felén anticiklon helyezkedik el, arrafelé az éjszaka képződött köd feloszlása után gyengén vagy közepesen felhős az ég, de főként az északabbi tájakon, illetve a Fekete-tenger térségében helyenként egész nap felhős marad az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 0 és +8 fok között változik, de néhol napközben is fagy. Délebbre enyhül az idő, a délutáni órákra a középső vidékeken 12, 22, a mediterrán térségben 23, 27 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is enyhe, többnyire száraz léghullámok érkeznek, folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő.


Várható időjárás vasárnap estig:

--------------------------------


Éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, főként északkeleten foltokban köd képződhet. Vasárnap is többnyire kevés lesz a felhő, napos idő várható, csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül, az ország északnyugati harmadán nagy területen meg is erősödik a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a szélvédett tájakon kissé hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22 és 26 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!