Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.10.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------



Észak-Európa fölött többközéppontú ciklon örvénylik, hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső.

Szintén ciklon található kontinensünk délnyugati részén, arrafelé szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok.

A Kárpát-medence és a délkeleti vidékek időjárását anticiklon határozza meg, emiatt a térségben az éjszaka képződő köd feloszlása után sokat süt a nap, de néhol csak lassan szűnik meg a köd. Csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb a ködös tájakon fordul elő jelentéktelen szitálás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi részén többnyire -2 és +6, délebbre és nyugaton pedig 11 és 18 Celsius-fok között változik. A legmelegebb a Kárpát-medence vidékén és a Balkánon van, ahol a délutáni órákra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem lesz, folytatódik a túlnyomóan napos, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő.



Várható időjárás szerda estig:

------------------------------

Kedden északnyugaton is feloszlik a köd, és mindenütt túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Éjszaka főként az ország északi felén és nyugaton többfelé köd képződik, néhol jelentéktelen szitálás előfordulhat. Szerdán a köd feloszlása után gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 6 és 14 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 23 és 28 fok között valószínű, de a tartósabban ködös tájakon kissé hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!