Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.10.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Közép- és Kelet-Európa időjárását anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén az éjszaka képződött köd feloszlása után általában gyengén felhős vagy derült az idő, de helyenként csak lassan szűnik meg a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, helyenként szitálás előfordul. Ugyanakkor kontinensünk északi részén ciklonok és frontjaik követik egymást, arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső. Szintén ciklon örvénylik a Pireneusi-félsziget fölött, emiatt ott is sok a felhő, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain -2 és +10, kissé délebbre és nyugaton a felhős vidékeken pedig 11 és 20 fok között változik. Továbbra is a Kárpát-medencében és a Balkánon van a legmelegebb, errefelé a kora délutáni órákra 22 és 29 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig anticiklonális hatások alakítják, folytatódik a többnyire napos, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő.



Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Szerdán kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Éjszaka többnyire derült marad az ég, hajnalban többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik, nagyobb területen a Nyugat-Dunántúlon és északon, itt néhol szitálás előfordulhat. Csütörtökön a köd feloszlása után túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkül, csütörtökön helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 23 és 28 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!