Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.11.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk időjárási helyzete napok óta nem változik. Európa nyugati felének és középső tájainak időjárását ciklonok alakítják. Keleten ugyanakkor magasnyomás helyezkedik el; az anticiklon területén is sok a felhő, de általában csak jelentéktelen szitálás fordul elő.

A Mediterráneum nyugati felében - beleértve még az Ibériai-félszigetet is - sokfelé fordul elő csapadék, többfelé kiadós mennyiség esett. A délies áramlás az Alpok déli oldalán kiemelkedően sok csapadékot eredményez, nem egy helyen 40-60 milliméter esett, a 1500 méter feletti részeken pedig méteres friss hó hullott. A legsúlyosabb helyzet Tirolban és Karintiában alakult ki, ahol 60-100 milliméter közötti értékeket regisztráltak egy nap alatt.

A Kárpát-medence fölé átmenetileg száraz levegő áramlik, ugyanakkor az alacsony rétegekben megrekedő nedvesség és a derült éjszaka eredményeként sűrű, kiterjedt köd valószínű.



Várható időjárás az ország területére kedd estig:

-------------------------------------------------


Éjszaka kezdetben derült lesz az ég, majd a Dunától keletre nagy területen, máshol csak helyenként képződik sűrű köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Kedden északkeleten a köd és a rétegfelhőzet több helyen megmarad, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre van kilátás. Eleinte a déli, délnyugati, majd hajnaltól a délkeleti, keleti szelet kísérik élénk széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul, de egy-egy helyen gyengén fagyhat is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a naposabb tájakon 12 és 17, a tartósan borult, ködös területeken 8 és 11 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!