Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.11.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Az Atlanti-óceán felett van annak a ciklonnak a középpontja, amelynek frontrendszere a Brit-szigeteken és Portugáliában több helyen okoz csapadékos időt.

Mediterrán ciklon található az Adriai-tenger térségében, arrafelé általában erősen felhős vagy borult az ég, a legtöbb csapadék az Alpokban és a Dinári-hegységben hullott le az elmúlt 24 órában.

Kontinensünk nagyobb részén nyugodtabb az időjárás: borult, párás, helyenként tartósan ködös, illetve kevésbé felhős, napos tájak egyaránt előfordulnak, többnyire 5 és 15 Celsius-fok között alakul a csúcsérték. A legenyhébb idő Délkelet-Európában van, Görögországban néhol még 23-25 fok is előfordul.

Az említett mediterrán ciklon szerdán eléri a Kárpát-medencét, majd csütörtökre elhagyja térségünket.


Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:

------------------------------------------------------


Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. Az éjszaka második felétől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék és szakadozik a felhőzet, de északon, északnyugaton ez csak csütörtök délelőtt következik be.

Napközben szakadozott felhőzet lesz felettünk, több-kevesebb napsütés mindenütt valószínű, majd estétől a keleti országrészben szórványosan ismét előfordulhat csapadék. A délire forduló szelet csütörtökön az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!