Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.12.04

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Észak-Európában, illetve a Fekete-tenger tágabb környezetében légköri frontok alakítják az időjárást, eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. A Brit-szigeteket elérő hidegfront hatására Írországban, valamint Skóciában is esősre váltott az idő, emellett a Földközi-tenger nyugati medencéjében örvénylő sekély ciklon intenzív záporokat, zivatarokat okoz a térségben. Arrafelé lokálisan kiadós, néhol 100 mm-t megközelítő csapadék hullott az elmúlt 24 órában. A szárazföldön másutt anticiklon uralkodik, a felhőmentes területek mellett egyre többfelé tartósan megmarad a köd, illetve a rétegfelhőzet. A hőmérséklet csúcsértéke a szárazföld keleti, északkeleti harmadán, valamint a ködös tájakon általában 0 és -8, a nyugati országokban többnyire 2 és 10 fok között változik. Ezzel szemben Szicíliában, illetve Görögország déli partvidékén egy-két helyen még 20 fok fölé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását változatlanul anticiklon alakítja, folytatódik a csendes, téli idő.



Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Az ország nagyobb részén borongós, párás, helyenként ködös idő várható főleg éjszaka néhol zúzmarával. A magasabban fekvő helyek mellett kezdetben a Nyugat-Dunántúlon, csütörtökön nagyobb eséllyel a délkeleti vidékeken lehetnek kevésbé felhős tájak. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze a Fertő-tó környékén lehetnek élénk, esetleg erős széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a hófödte tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire +1 és -4 fok között várható, de a naposabb vidékeken ennél jóval magasabb értékeket is mérhetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!