Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünkön erőteljes nyugat-keleties áramlás a jellemző. Az északi országokban ciklonok és frontjaik okoznak erősen változékony, szeles időt. Többfelé hullik eső, havazást már inkább csak Skandinávia északi tájairól, illetve a magasabb részekről jelentenek.

Az Alpok térségében is felhősebb, csapadékosabb az idő egy gyengülő magassági hidegcsepp hatására.

A Földközi-tenger keleti medencéje fölött örvénylő ciklon kelet felé mozog, csapadékot már csak az Égei-tenger területén, valamint Törökországban okoz.

A szárazföld többi részén anticiklon uralkodik, egyaránt előfordulnak derült, zavartalanul napos, valamint borús, tartósan ködös tájak.

Skandinávia északi területein -10 fok közelébe, Európa középső és keleti felén többnyire -3 és +3, a déli és nyugati országokban általában 7 és 14 fok közé melegszik fel a levegő a délutáni órákra. A legmelegebb az Ibériai-félsziget déli partvidékén van, ahol 15-17 fok is előfordul.

Szerda estig változatlanul anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását, folytatódik a csendes, eseménytelen idő.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------

Az ország nagy részén túlnyomóan derült vagy gyengén felhős idő várható. Reggelig kissé több felhőre a Dunántúlon lehet számítani, majd szerda délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, amely estétől az északi megyékben meg is vastagszik. Csapadék nem valószínű. A hajnali órákban főként a Dunától keletre átmeneti ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -10 fok között alakul, fagypont körüli értékek a Dunántúl felhősebb tájain lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 8 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!