Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.01.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik, hatására kontinensünk északi területe fölött többnyire erősen felhős az idő, és főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén több helyen esik az eső, északabbra és keletebbre havazik. Sekély ciklon található a Pireneusi-félsziget déli részén, emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és záporok, zivatarok alakulnak ki. A két rendszer között a Brit-szigetektől a Kárpát-medencén át egészen a Balkán-félszigetig anticiklon húzódik. Területén derült, napos és többnyire erősen felhős vagy borult, párás, foltokban tartósan ködös idő egyaránt előfordul. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a borult tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk nagy részén 2 és 10 fok között változik, de északkeleten, keleten hidegebb van, ott -1 és -10 fokot is mérnek. Legenyhébb az idő Máltán, ott a kora délutáni órákban 17 fokig melegszik fel a levegő. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon alakítja, majd észak felől hidegfront érkezik.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------

Éjszaka a derült tájakon nagyrészt ismét köd képződik, többnyire erősen felhős, párás, helyenként ködös idő lesz, néhol ónos szitálással, hószállingózással. Szerdán kezdetben folytatódik a borult, párás, ködös idő néhol ónos szitálással, hószállingózással, majd a délutáni óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és északkeleten helyenként hózápor is kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán kezdetben keleten a délnyugati, majd délutántól a Dunántúlon és a középső országrészben az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +6 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!