Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.02.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Izlandtól délre markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere még az Atlanti-óceán felett található, de melegfronti felhőzete már elérte a Brit-szigeteket, és a térségben sokfelé fúj viharos szél. Ugyancsak ciklon található Skandinávia északi része felett, ezért arrafelé is változékony, szeles, gyakran felhős és csapadékos az időjárás. Hidegfrontja dél felé húzódik az Alpokon át egészen a Pireneusi-félszigetig. Ez a front érte el a Kárpát-medencét pénteken, de szombaton már a fent említett melegfronti felhőzet is eléri térségünket. A pénteki hidegbetörést akkor már melegadvekció váltja fel.


Várható időjárás az ország területén szombat estig

--------------------------------------------------

Csökkenni kezd a felhőzet, a csapadék a Tiszántúlra szorul vissza, ott estig még többfelé eső, északkeleten - az intenzitás függvényében - havas eső, havazás is lehet. Az éjféli órák tájékára túlnyomórészt mindenütt kiderül az ég és megszűnik a csapadék. Szombat reggeltől nyugat felől frontális felhőzet vonul át az országon mind a fátyol-, mind a gomolyfelhők szintjén, emellett szűrt napsütés valószínű. Számottevő csapadék nem lesz, de estefelé északkeleten futó zápor előfordulhat. Az erős, időnként viharos északnyugati szél, éjszakára fokozatosan veszít erejéből. Szombaton élénk lesz a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 7 és 13 fok között várható, nyugaton lesz a melegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!