Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kelet-Európa időjárását egy hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja, amely miatt arrafelé sok a felhő, és több helyen fordul elő csapadék. Ennek halmazállapota a Kelet-európai-síkság déli, délkeleti részén eső, északon és nyugaton hó. A légörvényhez kapcsolódó hullámzó frontrendszer a Fekete-tengeren és a Balkán-félszigeten át Észak-Olaszországig húzódik, amely mentén szintén eső esik, csak a hegyekben fordul elő havazás. Ugyancsak ciklon okoz csapadékos időt a Brit-szigetek és Franciaország, illetve a Németalföld területén. Európa más részein anticiklon helyezkedik el, amelynek középpontja az Azori-szigetek térségében van, de kelet felé elnyúlik Németország és Skandinávia felé. Ezeken a helyeken csapadékmentes az idő, kevés a felhő, az északabbra lévő területek időjárására pedig sarkvidéki eredetű hideg és száraz légtömeg van hatással. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását is magasnyomás alakítja, a fent említett hideg légtömeg csak érinti térségünket, annak nagy része a Kárpátoktól keletre vonul el.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------

Változó vastagságú fátyolfelhőzet, illetve estig néhol gomolyfelhőzet lesz az égen, majd éjszaka észak felől csökken a felhőzet, vasárnap pedig túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. Nagy területen megélénkül, főként az Alföldön meg is erősödik az északnyugati, majd az északkeletire forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos, szélvédett helyeken -7 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!