Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Skandinávia felett anticiklon helyezkedik el, ennek keleti peremén észak felől hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el Közép-Európa térségét. Dél-Európában ezzel szemben még enyhe az idő, a két légtömeg között húzódik a hazánkba is télies időt hozó markáns hidegfront, amely azóta már hullámot vetett. A front mentén több helyen esik az eső, helyenként havas eső, hó is előfordul. Az Ibériai-félsziget felett ciklon örvénylik, környezetében többfelé fordul elő eső, záporeső. A Kárpát-medence térségében hétfőn is folytatódik hideg, télies idő, egy hideg légörvény hatására főként délen több helyen számíthatunk havazásra, hószállingózásra is.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Az esti órákban még főként a Dunántúl keleti részén lesz több a felhő, és ott hószállingózás, esetleg hózápor is előfordulhat. Az éjszaka második felétől aztán kelet felől fokozatosan befelhősödik az ég, és hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Hajnaltól kelet felől elér minket egy csapadékzóna, és elsősorban az Alföld, illetve a Dél-Dunántúl térségében többfelé, északabbra inkább csak helyenként valószínű havazás, hószállingózás, de néhol átmeneti havas eső, gyenge eső is lehet. Az északi, északkeleti szél gyakran megerősödik, vasárnap helyenként, hétfőn már nagyobb területen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a derült, szélcsendes részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1 és 6 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!