TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.25

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Ukrajna, valamint Fehéroroszország fölött található annak az anticiklonnak a középpontja, amely Európa nagy részének időjárását alakítja. Hatására az Ibériai-félszigettől egészen a balti államokig csapadékmentes, jobbára derült az idő. A magasnyomástól délre már napok óta magassági hidegörvény, illetve a talajon mediterrán ciklon örvénylik. Felhőzetéből főként a Balkán-félszigeten van csapadék: az eső mellett hó is előfordul. Nyugat-Európát egy hullámzó frontrendszer érte el, Skóciában és Norvégiában több helyen kiadós csapadékról érkezett jelentés. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig az északra elterülő magasnyomás és a délre örvénylő gyengülő ciklonális mező egyaránt meghatározza.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Szerdán délnyugaton, nyugaton túlnyomóan borult lesz az ég, kelet, északkelet felé azonban egyre kevesebb felhő valószínű, sőt északkeleten többnyire derült égboltra számíthatunk. Északon néhol, délen szórványosan várható gyenge eső, havas eső, néhol hó. Éjszaka a Nyugat-Dunántúlon is megszűnik a csapadék, de sok marad a felhő. Csütörtökön alapvetően fátyolfelhős időre van kilátás többórás szűrt napsütéssel, ugyanakkor a délnyugati, nyugati határ közelében erősebben felhős körzetek is lehetnek. Szerdán és csütörtökön is több helyen erős lesz a keleti, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +3 fok között alakul, de a szélvédett, derült északkeleti tájakon -2, -5 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a Dunántúlon 6 és 11, a Dunától keletre 11 és 16 fok között valószínű, de a keleti határ mentén 17, 18 fok sem kizárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!