Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.04.07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa döntő részének időjárását továbbra is magasnyomás alakítja, a Párizs-Barcelona vonaltól keletre derült, csapadékmentes idő jellemző. A tartós délies áramlás hatására Németországban és közvetlen környékén többfelé 23, 25 fok köré emelkedett délutánra a hőmérséklet, ezzel kissé szokatlan módon ez volt Európa legmelegebb vidéke, ilyen magas hőmérséklet még Dél-Spanyolországban sem fordult elő. Az anticiklon peremén Portugália felett ciklon örvénylik, emiatt az Ibériai-félsziget nyugati feléről jelentősebb csapadékot jelentettek több helyről is. Szerda estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható változás, továbbra is a már említett magasnyomás lesz a meghatározó.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Kedden a Dunántúlon még többfelé, szerdán már csak Sopron környékén élénkülhet meg a déli, délkeleti szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb, míg a belvárosi részeken és a magasabban fekvő helyeken enyhébb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 23 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!