Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.04.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk legnagyobb részének időjárását továbbra is magasnyomás alakítja, területén általában derült, csapadékmentes az idő. A hőmérséklet többnyire az átlagos fölött alakul. Az anticiklon északi peremén légörvények és frontjaik okoznak változékony, gyakran csapadékos, szeles időt, ott helyenként még havas eső, havazás is előfordul. Az Ibériai-félsziget fölé továbbra is nedves, kissé labilis levegőt sodor egy ciklon, így arrafelé az eső mellett zápor, zivatar is kialakul. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában még nem várható változás, a már említett magasnyomás lesz a meghatározó.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------


Általában felhőtlen idő várható, legfeljebb csütörtök délutántól az Alpokalján és a Kisalföldön lehet kevés felhő. Csapadék nem lesz. Szerdán csak Sopron térségében élénkülhet meg a déli, délkeleti szél, csütörtökön a nyugatira, délnyugatira forduló szelet kísérheti egy-egy élénk lökés az északi megyékben.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +6 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a belvárosi területeken, a magasabban fekvő részeken és vízpartokon enyhébb idő is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 20 és 25 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!