Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.04.09

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Skandinávia felett markáns ciklon helyezkedik el, amelynek hidegfrontja a Balti-tengeren, Dánián és Nagy-Britannián át az óceán irányába húzódik. A hidegfront mentén sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék, de egész Észak-Európában változékony, szeles az idő.

A Kelet-európai-síkságon is megfigyelhetők időjárási frontok, illetve peremciklonok, de ezek felhőzete nem annyira vastag, illetve sokkal szakadozottabb.

Az Ibériai-félsziget időjárására is rányomja bélyegét egy légörvény, illetve a melegfrontja. Ennek az időjárási rendszernek a nagy része az Atlanti-óceán felett található, csak a frontális felhőzete nyúlik be a kontinens fölé.

Európa más részein anticiklon uralkodik, szinte felhőtlen az ég, eseménytelen, száraz időjárás a jellemző.

Péntek estig ennek az anticiklonnak a peremén egy hidegfront érinti ugyan a Kárpát-medencét, de jelentős változás nem várható időjárásunkban.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------


Kezdetben felhőtlen idő várható, legfeljebb délután az Alpokalján és a Kisalföldön lehet kevés felhő. Éjszaka és pénteken is csupán kevés gomoly- illetve fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A mérsékelt nyugati, délnyugati szél éjszaka északira fordul és megélénkül, pénteken a Dunántúl keleti felében, valamint északkeleten olykor megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de az északi völgyekben, a Duna-Tisza-közén és a Dráva mentén gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 23 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délen, délnyugaton a melegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!