TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.05.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa nagy részének időjárását ciklonok, illetve azok frontjai teszik változékonnyá. Az Északi-tenger környékén örvénylő ciklonhoz tartozó, hosszan elnyúló frontrendszer Skóciától, a Skandináv-félsziget déli részén át egészen az Alpok keleti vonulatáig húzódik. A térségben többnyire felhős az idő, és elszórtan eső, záporeső is előfordul. Szintén csapadékosabb az időjárás a front mögötti, nyugat-európai vidékeken, illetve a kontinensünk északkeleti része felett húzódó front mentén. A Kárpát-medence térségének időjárását pénteken, illetve szombaton is gyenge hidegfront alakítja, emiatt változékony időre készülhetünk.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------Pénteken nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, ezzel együtt a csapadékzóna is fokozatosan kelet felé helyeződik át. A Dunántúlon gomolyfelhők képződnek, amelyekből legfeljebb egy-egy kisebb zápor alakulhat ki. Az éjszaka első felében a keleti határszélen is megszűnnek a záporok, majd nyugat felől ismét befelhősödik az ég, és újabb hullámban számíthatunk záporokra, helyenként zivatarokra.

Szombaton az összefüggő felhőzet és a fokozatosan megszűnő csapadék kelet felé tevődik át, másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Délután északkeleten záporok, zivatarok pattanhatnak ki, de a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat helyenként zápor. Az északnyugati szelet napközben élénk, néhol erős lökések kísérik, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között alakul, az átmenetileg derült tájakon lesz hűvösebb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 22 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!