Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.06.23

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Skandináviától az Ibériai-félszigetig húzódik az a magasnyomású zóna, amely egyelőre megakadályozza, hogy a Brit-szigetek térségében hullámzó frontrendszer a kontinens fölé bejusson. Ennek következtében csupán Írországban és Skóciában csapadékos az idő, míg az anticiklon jobbára csapadékmentes.

Hazánktól keletre ugyanakkor egy sekély ciklon örvénylik, amelyet magas nedvességtartalmú, labilis állapotú levegő tölt ki. Többfelé alakul ki záporeső, zivatar, néhol 50 mm-t meghaladó csapadékot mértek az elmúlt 24 órában. Továbbra is Spanyolországban és a Kaszpi-tenger környékén van a legmelegebb, 35 fok felett alakul a csúcsérték, sőt Cordobában 41 fokot mértek. Szokatlanul meleg van a skandináv államokban is. A Kárpát-medence időjárását eleinte az említett magasnyomás, majd egyre inkább egy közelünkbe kerülő hideg légörvény alakítja.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Éjszakára keleten a felhők jobbára feloszlanak, ugyanakkor főleg a Tiszántúlon maradhatnak erősebben felhős körzetek is, míg a Dunántúlon felhőtlen lesz az ég. Számottevő csapadék már nem valószínű. Szerdán is a Dunántúlon süthet a legtöbbet a nap - keleten lesz több a gomolyfelhő. Délután északkeleten, illetve északnyugaton néhol zápor kialakulhat, az északnyugati határ közelében esetleg zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szél kezdetben erős lesz, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás, de még szerdán is lehetnek itt-ott erős lökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a szélcsendes Dráva-mentén és az Észak-magyarországi medencékben ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 27 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!