Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa déli felének időjárását anticiklon határozza meg. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor az Alpok térségében erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és ott helyenként zápor, zivatar is kialakul.

A Skandináv-félsziget fölött ciklon örvénylik, amelynek felhő- és csapadékrendszere alakítja Észak-, Északnyugat-Európa időjárását. Elszórtan, főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén fordul elő eső, záporeső.

Továbbra is délen van a legmelegebb, a délutáni órákra sok helyen 30 fok fölé melegszik a levegő, sőt Spanyolországban 36, 39 fokot is mérnek.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé délnyugat, nyugat felől eleinte száraz, majd váltakozó nedvességtartalmú, egyre labilisabb léghullámok érkeznek.



Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Eleinte csak a Nyugat-Dunántúlon, éjszaka már másutt is erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, kezdetben a nyugati határvidéken, éjjel elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen fordul elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Szerdán helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél, estétől többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 28 és 35 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!