Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv-félsziget déli részétől a Brit-szigeteken keresztül nyugat-keleti irányban frontálzóna húzódik; felhős, csapadékos idő jellemzi a térséget. Ennél jóval markánsabb azonban az a frontrendszer, amely a Kelet-európai-síkságon egy észak-déli tengely mentén található, elő- és hátoldala között több, mint 15 fok a különbség. A front mögött a csúcsérték nem éri el a 20 fokot, míg előtte, kiemelten a Kaszpi-mélyföldön 37, 42 fokos hőség uralkodik. Hasonló hőmérsékleti értékek az Ibériai-félszigeten is előfordulnak, de ott, illetve a Mediterráneum más tájain magasnyomású terület van. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig anticiklon alakítja, több fokkal erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

----------------------------------------------------

Délután és csütörtökön is északon, északkeleten lesz több a gomoly- és fátyolfelhő, másutt viszont derült, vagy gyengén felhős időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Északon néhol megélénkül a délnyugati, nyugati szél, másutt ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 16 fok között várható, viszont a hidegre hajlamos, derült tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 27 és 32 fok között alakul, de északkeleten helyenként 25, 26 fok lesz csupán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!