Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.07.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Hazánktól északra, közelítőleg a Közép-Franciaország - Csehország - Észak-Ukrajna sávban húzódik az a légtömeghatár, amely elválasztja egymástól a harmincassal és húszassal kezdődő hőmérsékletű területeket. Kiemelendő, hogy Norvégia északi partvidékein 23, 24, Spanyolország központi részein pedig 41, 42 fokot is mérnek. Jelentősebb csapadék most csak Skandináviában, a balti államokban, Oroszország európai részén hullik, de az Alpok felett kialakuló zivatarok is okoznak lokálisan jelentősebb öntözést. Péntek estig hazánk az említett légtömeghatár meleg oldalán helyezkedik el. A napsütés lesz túlsúlyban, és kevés helyen ugyan, de záporok, zivatarok is kialakulhatnak..



Várható időjárás péntek estig

------------------------------


Meleg, napos időnk lesz kevés helyen csapadékkal. Csütörtökön kora délutánig északkeleten, később az Alföld keleti részén és hegyvidékeinken lehetnek helyenként olyan gomolyfelhők, amelyekből zápor, zivatar is kialakulhat. Éjszaka a déli megyékben maradhatnak felhők az égen, hajnalban ott fordulhat elő csapadék. Pénteken az északkeleti és délnyugati tájak fölé érkeznek felhők, zápor, zivatar azokon a tájakon ismét kialakulhat, de továbbra sem nagy számban. Változó irányú légmozgás várható, élénk lökések inkább csak péntek napközben lehetnek. Intenzív csapadékhullás környezetében viszont erős vagy viharos lökés sem kizárt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 21 fok között alakul, de nagyobb tavaink partjain és a belvárosokban ennél is melegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 35 fok között várható, de északnyugaton egy-egy helyen 36 fok sem kizárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!