Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.08.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------



Európát egy gyengülő, elhaló félben lévő frontzóna szeli ketté, amely a Kelet-európai-síkságon át egészen az Alpok délkeleti részéig húzódik. Bár gyenge csapadék a front mentén is előfordul, intenzívebb csapadéktevékenység, heves zivatarok inkább a hullámzó front déli ágán, az Adriai-tenger térségében lévő hidegörvény hatására alakulnak ki. Északnyugat-Európában szintén egy frontálzóna teszi felhősebbé, helyenként csapadékosabbá az időjárást, ám szárazföldünk többi részén többnyire napos, száraz az idő. A Kárpát-medencét egyre szárazabb levegő tölti ki, emellett pedig újfent visszatér a kánikula.


Várható időjárás péntek estig

-----------------------------


Csütörtökön a Dunántúl délnyugati, déli részén is csökken a felhőzet, ezt követően pedig csütörtökön és pénteken is sok napsütésre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország döntő részén nem várható, legfeljebb a felhősebb tájakon fordulhat ma elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a szélvédett részeken néhány fokkal hűvösebb lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 34 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!