Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.09.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Skandináv-félsziget északi része felett örvénylő ciklon frontálzónája szeli ketté kontinensünket. A frontokhoz kapcsolódó felhősáv egészen az Alpok vonulatáig húzódik. A ciklon hidegfrontja a hegységet elérve lelassult, illetve hullámot vetett, ennek köszönhetően erősen felhős vagy borult az ég a térségben, illetve több helyről is esőt, záport jelentenek. Szintén ciklon található a Fekete-tenger felett. Európa többi részén jobbára magasnyomás alakítja az időjárást, emiatt kevés a felhő, és sokat süt a nap. A Kárpát-medencén hétfő estig a fentebb említett hidegfront átvonul és szórványosan okoz csapadékot.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Éjszaka továbbra is az ország északi részén lesz több a felhő, itt kissé megnő a csapadék valószínűsége is. Hétfőn szakadozott felhősáv vonul végig az országon, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Eleinte még északon, északnyugaton eshet, majd délután főként az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb környezetében várható szórványosan zápor, zivatar, másutt inkább csak elvétve. Vasárnap az északi szél inkább a Nyugat-Dunántúlon, hétfőn már nagy területen megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Ettől függetlenül zivatarokban is lehet átmeneti viharos erejű széllökés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 25 és 30 fok között alakul, de az Alpokalján ennél hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!