Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.09.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Izlandtól kissé keletre ciklon örvénylik, amelynek frontjai szárazföldünk északi területei fölött vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és a frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk más vidékeinek időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés, de a Földközi-tenger nyugati medencéjében egy magassági hidegörvény miatt erősebb a gomolyfelhő-képződés, és ott záporok, zivatarok alakulnak ki. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, napos, száraz, késő nyárias időre számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Éjszaka felhőtlen lesz az ég, és szerdán is derült, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak szerdán a Kisalföldön élénkülhet meg helyenként a déli szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között valószínű, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 25 és 29 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!