Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.09.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetektől a Skandináv-félszigeten át Oroszország északi részéig erőteljes nyugati, délnyugati áramlás alakult ki, amellyel több hullámban időjárási frontok vonulnak egymás után kelet felé. Útjukat erősen megnövekvő felhőzet, és több helyen csapadék kíséri. Finnországban és a Skandináv-hegység szél felüli oldalán jelentős mennyiségű, 20-50 mm-nyi csapadék esik. Ettől a zónától délre hatalmas kiterjedésű anticiklon épült ki, ahol a napsütést csak kis térségekben - jellemzően a hegyekben - zavarja erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, de csak néhol, főként a Földközi-tenger középső medencéjében fordul elő konvektív csapadék, amelyet egy gyengülőfélben lévő magassági hideg légörvény is megtámogat. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában továbbra is a fent említett anticiklon hatása érvényesül, folytatódik a napos, száraz, az átlagosnál több fokkal melegebb idő.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------


Többnyire derült vagy kissé felhős idő várható csapadék nélkül. Éjszaka helyenként párássá válik a levegő, kisebb körzetekben ködfoltok képződhetnek. Napközben időnként megélénkül az északi, északkeleti szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 16 fok között alakul, de az északi völgyekben, homokhátságokon ennél pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken melegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 33 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!