Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.09.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Fekete-tenger térsége fölött anticiklon helyezkedik el, hatására arrafelé általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi területe fölött ciklonok és frontjaik okoznak változékony, gyakran erősen felhős időt, eső, zápor elsősorban a frontok mentén fordul elő.

Szárazföldünk többi részén derült, napos és erősen gomolyfelhős területek egyaránt előfordulnak. Főként a mediterrán vidékeken erőteljes a gomolyfelhő-képződés, emiatt ott több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Európa nagy részén - az északi tájak kivételével - még mindig késő nyáriasan meleg az idő, a legmelegebb délutáni órákban több helyen mérnek 25, délen 28 fok fölötti hőmérsékletet. Szerda estig a Kárpát-medence fölé is kissé nedvesebb, labilisabb, továbbra is meleg léghullámok érkeznek, folytatódik a meleg idő, de már záporok, zivatarok is várhatóak.


Várható időjárás szerda estig:

------------------------------


Késő délutántól a délnyugati megyékben gomolyfelhők képződnek, de estig csapadék nem valószínű. Éjszaka változó vastagságú fátyol-, és kevés gomolyfelhő várható, délnyugaton és a főváros környékén néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Szerdán változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, szórványosan zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szél kedden délután főként a középső országrészben élénkül meg, szerdán a déli szél lesz többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 28 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!