Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.09.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa fölött egy nagy méretű, többközéppontú ciklon helyezkedik el, amelynek hatására változékony az idő, főként a frontok mentén erősen felhős az ég, és ott több helyen esik az eső, záporeső, a Földközi- és a Fekete-tenger térségében zivatarok is kialakulnak. Anticiklon található Kelet-, Délkelet-Európa fölött, emiatt ott naposabb az idő, és számottevő csapadékról sem érkezik jelentés. Közép- és Nyugat-Európában már hűvösebb van, általában 7 és 17 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ezzel szemben keleten még sokfelé 20, délkeleten és a Pireneusi-félsziget déli részén 25 fok fölé melegszik fel a levegő a délutáni órákra. Hétfő estig a Kárpát-medencét újabb peremciklon éri el, többfelé várható csapadék.



Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

------------------------------------------------

Vasárnap késő délutántól délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. Éjszaka tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, hajnalban egy-egy zivatar is lehet. Hétfőn délnyugat felől szakadozik a felhőzet, de felhős idő lesz a jellemző átmeneti felszakadozásokkal, rövid napos időszakokkal. Reggel még többfelé eső, majd napközben szórványosan zápor, helyenként zivatar fordulhat elő. A szél délkeletire, keletire fordul, és éjszaka többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hétfőn a szél délire, délnyugatira vált, kissé mérséklődik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 18 és 25 fok között valószínű, de északnyugaton, északon kissé hűvösebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!