TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A magasnyomást egyre inkább délkelet felé szorítják a nyugaton lévő légörvények. Két ciklon is található kontinensünk nyugati felén, a frontjaikhoz kapcsolódó felhő-, és csapadékrendszer szinte egész Európát beteríti. Extrém mennyiségű csapadék több helyen is hullott. Az Ibéria-félszigeten helyenként a 100-150 mm-t is meghaladta a csapadékösszeg, sőt Portalegrében 236 mm-t is jelentettek. Az említett anticiklon központja már a Fekete-tenger felett van, itt gyengén felhős, napos az idő. A Kárpát-medencébe csütörtök estig tovább folytatódik a szárazabb, melegebb levegő beáramlása, ennek köszönhetően délnyugaton 20 fok feletti csúcshőmérséklet is előfordulhat. A ködhajlam viszont tovább erősödik, így főként északon már tartósan megmaradhat a köd, illetve rétegfelhőzet.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------


Szerdán délután zömében fátyolfelhők szűrik a napsütést, de főként északon átmenetileg felhősebb körzetek is előfordulhatnak. Éjszaka csökken a fátyolfelhőzet, kiderül az ég. Csütörtök hajnalban főleg északon, északnyugaton pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik, a Rábaköz tágabb környezetében tartós, sűrű köd is lehet. Csütörtökön az ország északi harmadán az éjszaka képződő köd, illetve alacsonyszintű felhőzet helyenként tartósan megmaradhat, másutt gyengén felhős, napos idő várható. Számottevő csapadékra nem kell készülni, de a ködös részeken gyenge szitálás is lehet. Szerdán a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik, itt néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. Estére mérséklődik a légmozgás, illetve csütörtökön már csak az ország déli felén lesz élénk a szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul, északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a felhősebb északi részeken 13 és 15, míg délebbre 17 és 22 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!