Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.15

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kelet-Európában, a Balkán-félszigeten, valamint a Földközi-tenger környékén anticiklon alakítja az időjárást, így ezeken a területeken kevés az időjárási esemény, csapadék csak a magasnyomás peremén hullámzó frontok miatt esik. Míg a tengerpartokon napos az idő, és 20 fok köré melegszik fel a levegő, addig a szárazföld belsőbb részein borult, párás idő van, sokfelé köd is előfordul. Ezeken a helyeken jobbára 10 fok alatt, sőt a Kelet-európai-síkságon 0 fok közelében alakul a csúcshőmérséklet.

Ezzel szemben kontinensünk nyugati felén mozgalmasabb az időjárás. Ennek oka, hogy egy markáns ciklon örvénylik nem messze az ír partoktól, amelynek melegfrontja Dánián át Lengyelországig, hidegfrontja pedig az Északi-tengeren át a spanyol partokig húzódik. A frontok mentén vastagabb a felhőzet, és sokfelé esik az eső. Az említett hidegfront hétfőre a Kárpát-medencét is eléri, addig azonban továbbra is párás, foltokban ködös idő várható, csak kevés helyen süthet ki a nap.


Várható időjárás hétfő estig:

-----------------------------


Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás lesz a levegő, ködfoltok is lesznek. Nagyobb eséllyel a déli tájakon szakadozhat fel a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat, emellett hétfőn a nap első felében helyenként, délután már több helyen eső is előfordulhat, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. Vasárnap délután a Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Hétfőn egyre többfelé északira, északnyugatira fordul a szél, és a Dunántúlon időnként megerősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 14 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!