Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.16

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetektől kissé északnyugatra ciklon örvénylik, amelynek hatására, valamint a hozzá tartozó hullámzó front mentén a Skandináv-félszigettől Lengyelországon át egészen az Appennini-félszigetig erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső.

Kelet-, Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén túlnyomóan borult, párás, ködös az idő, csak a Balkánon süt ki hosszabb időre a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de helyenként szitálás, az északkeleti tájakon hószállingózás is előfordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti tájain +3 és -4 fok között, az Ural előterében több helyen -10 fok körül alakul. A legenyhébb idő a Pireneusi-félsziget déli területén van, ahol a kora délutáni órákra 20 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Kedd estig a Kárpát-medence fölött a fent említett hidegfront átvonul, mögötte már szárazabb levegő érkezik fölénk.


Várható időjárás kedd estig:

----------------------------


Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten helyenként szitálás, a Nyugat-Dunántúlon több helyen eső, zápor valószínű.

Éjszaka folytatódik a túlnyomóan borult idő többfelé esővel, de hajnalban északnyugaton már csökken a felhőzet.

Kedden északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, legkésőbb délkeleten. Kezdetben délen és keleten kisebb eső még lehet, majd megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, északira forduló szél főként a Dunántúlon többfelé megélénkül, kedden a Balaton-felvidéken helyenként meg is erősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!