Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Észak-, Északnyugat-Európa időjárását ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Hatásukra a Skandináv-félsziget, a Brit-szigetek, valamint Oroszország északi vidékei fölött erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, az északabbi tájakon havazik.

Sekély ciklon található a Földközi-tenger középső medencéje fölött, arrafelé az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki.

A két rendszer között magasnyomású zóna húzódik. Területén borult, párás, ködös és gyengén felhős, napos tájak és időszakok egyaránt előfordulnak. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de helyenként szitálás kialakul.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását jobbára anticiklon határozza meg, emiatt éjszaka ismét több helyen képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Az esti órákban északnyugat felől hidegfront érkezik.


Várható időjárás csütörtök estig:

---------------------------------


Éjszaka többfelé köd és rétegfelhőzet képződik, szitálás előfordulhat. Csütörtökön az ország nagyobbik felén felszakadozik a rétegfelhőzet, megszűnik a köd, kisüt a nap, de északon és a Nyugat-Dunántúl délebbi vidékén tartósabban vagy tartósan megmaradhat. A ködös vidékeken néhol szitálás előfordulhat.

Késő délutántól északnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső.

Csütörtök estig helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél, majd kezdetben északnyugaton, később a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és megerősödik, a Kisalföldön és a Balaton-felvidéken viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 7 és 13 fok között alakul, a 10 fok alatti értékek a ködös, felhős tájakon lesznek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!