Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.11.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Izland, valamint a Skandináv-félsziget fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra szárazföldünk északi területein erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi és az északkeleti tájakon havazik. Szintén ciklon található a Pireneusi-félsziget térségében, emiatt arrafelé is a felhős idő a jellemző, és több helyen alakul ki záporeső. Kontinensünk középső része fölött anticiklon helyezkedik el, amely meghatározza Dél-, Délkelet-Európa időjárását is. A felsorolt vidékeken borult, párás, ködös és derült, napos területek egyaránt előfordulnak.

A legmelegebb a napos déli tájakon van, ahol kora délutáni órákra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. A leghidegebb északon, északkeleten van, ott napközben is mindössze -1, -10 fokot mérnek. A Kárpát-medence időjárását péntek estig anticiklon alakítja, folytatódik a borult, párás, néhol ködös idő.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------


Túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Szitálás, éjszaka ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +3 fok között alakul, de ahol elvékonyodik a felhőzet, ott néhány fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és +5 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!