Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Magas légnyomású területet tőlünk messze, az Atlanti-óceán felett figyelhetünk meg. Ugyanakkor Európa döntő részének időjárását egyetlen, hatalmas, több középpontú ciklonrendszer alakítja. Ennek hideg-, illetve melegfrontjai meglehetősen változékony, több helyütt szeles és csapadékos időt okoznak. Általában eső esik, de havas eső, havazás is előfordul, nemcsak Észak-, Északkelet-Európában és a hegyvidéki területeken, de a kontinens nyugati tájain is. A Kárpát-medence fölé eleinte változó, szombat késő délutántól, estétől nyugat felől ismét nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik.




Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Péntek, illetve éjszaka általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Kezdetben főleg északnyugaton, éjjel több helyen számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Néhol előfordulhat gyenge eső, szitálás, hajnalig a hegyekben esetleg hószállingózás, elvétve ónos szitálás. Szombaton a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól több helyen eleredhet az eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 12 fok között várható, északon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!