Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Többközéppontú ciklon örvénylik szárazföldünk középső és déli területei fölött. Ezeken a vidékeken többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös az idő, és több helyről is érkezik jelentés csapadékról: általában eső, záporeső esik, az északabbra lévő tájakon havazik.

Nyugodtabb az idő a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget tágabb térségében, arrafelé anticiklon húzódik, amelynek hatására a változóan felhős ég mellett a nap is előbújik. Anticiklon határozza meg a Fekete-tenger és a Kelet-európai-síkság környezetének időjárását is, ott több a felhő, és havazás is előfordul.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig továbbra is a fent említett többközéppontú ciklon alakítja, folytatódik a felhős, csapadékos idő.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de kedd este lehetnek átmeneti felszakadozások. Éjjel nyugat felől egyre több helyen elered az eső, az Alpokalján, a Kisalföldön és a Bakony magasabb részein havas eső, havazás is előfordulhat.

Szerdán északkelet felé halad tovább a csapadék, a legtöbb helyen eső valószínű, míg északon és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, hó is lehet. Szerda délutántól helyenként záporok, hózáporok is előfordulhatnak, néhol akár az ég is megdörrenhet. Kedden a délnyugati, szerdán a délies szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2, 8 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!