Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Szárazföldünk nagy része fölött többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására többfelé erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé havazik, helyenként jelentős mennyiségű hó hullott, de elsősorban délkeleten és nyugaton eső, zápor is előfordul.

Ugyanakkor kontinensünk északkeleti és délnyugati, területe fölött anticiklon található. A felsorolt tájakon változóan felhős az ég, emellett több órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább ciklon hátoldal, illetve egy magassági teknő határozza meg. Északnyugat felől váltakozó nedvességtartalmú, továbbra is hideg léghullámok érkeznek térségünk fölé. Folytatódik a hideg, szeles idő.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Éjszaka tovább csökken a felhőzet, általában kevés lesz a felhő, de a keleti és az északnyugati országrészben erősebben felhős körzetek is lesznek. eleinte elszórtan, majd helyenként alakulhat ki hózápor. Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, néhol hózápor lehet.

A Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős, kezdetben néhol viharos lesz az északnyugati szél, keleten, északkeleten csak időnként élénkül meg az északi szél. Csütrtök délután a Dunántúlon hófúvás is kialakulhat.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -3 és +3 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!