Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.18

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A sarkvidéki eredetű hideg levegő egyre keletebbre szorult vissza, helyét a nyugat felől érkező enyhe, óceáni levegő veszi át kontinensünk nagy részén. Jelenleg egy okklúziós front található szárazföldünk középső részein, másutt inkább beékelődő magasnyomás alakítja az időjárást.

Több ciklon is örvénylik azonban nyugaton, illetve a mediterrán térségben. Ezek mentén változékony, és csapadékos az időjárás.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig enyhébb és nedvesebb léghullámok alakítják. Eleinte havazásra, majd vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

------------------------------------------------

Frontális felhőzet érkezik nyugat felől, elsősorban a Dunántúlon számíthatunk többfelé havazásra, hószállingózásra. A legtöbb friss hó a Kisalföld és a Dunántúli középhegység környezetében valószínű. Éjszaka a havazás kiterjed a középső és a keleti vidékek fölé is.

Kedden a délelőtti órákban az összefüggő felhőzet helyenként felszakadozhat, még főleg keleten valószínű hószállingózás. Estétől az északi megyékben, illetve a Dunától keletre egyre többfelé várható vegyes csapadék: eső, havas eső, néhol ónos eső. Északkelet felé haladva viszont nő a havazás esélye. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, kedden helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire -3 és +5 fok között alakul, délnyugaton kissé melegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!