Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.01.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk nyugati és középső tájain mozgalmas az időjárás, amelyről egy többközéppontú ciklon gondoskodik. Hatására a Pireneusi-félsziget, a Brit-szigetek, valamint még a Germán-alföld térségében is felhős az idő, több helyen esik az eső, néhol fagyott eső is előfordul.

Eközben a Földközi-tenger, a Kelet-európai-síkság és a Skandináv-félsziget keleti részei fölött magasnyomás húzódik. Ezeken a tájakon általában kevesebb a felhő és hosszabb időre is kisüt a nap, de főként északon párás, rétegfelhős az idő, arrafelé hószállingózás is előfordul.

A Kárpát-medencébe a fent említett ciklon előoldalán erősödő, az esti óráktól viharossá fokozódó széllel egyre enyhébb levegő áramlik be.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Reggelig az ország nagy részén kevés felhőre számíthatunk, de estig a Nyírségnél, éjszaka pedig már az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld nagyobb részén, valamint átmenetileg akár a főváros térségében is számítani lehet erősebben felhős területekre.

Csütörtökön aztán a kezdetben még borult tájakon is szakadozik a felhőzet, kisüt a nap, máshol gyengén vagy közepesen felhős idő várható. Éjszaka az északkeleti tájakon helyenként szitálás, ónos szitálás, néhol gyenge ónos eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szelet egyre nagyobb területen kísérik erős, éjféltől az Észak-Dunántúlon időnként viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a szelesebb nyugati területeken lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 7 és 15 fok között valószínű, de északkeleten néhol egy-két fokkal hidegebb is lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!