Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Szárazföldünk nyugati részén többközéppontú ciklon található, emiatt errefelé többnyire erősen felhős az ég, az alacsonynyomású középpontokhoz tartozó frontok mentén többfelé esik az eső, az északabbi területeken helyenként havazik. Szintén ciklon található a Kelet-európai-síkság fölött is, emiatt ott is túlnyomóan borult az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északabbra havazik, délebbre inkább az eső esik. A két rendszer között anticiklonális hatások érvényesülnek, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, zápor, hózápor csak néhol alakul ki. Szombat estig a Kárpát-medence északi része fölött hullámzó frontálzóna helyezkedik el, és határozza meg időjárásunkat.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:

---------------------------------------------------


Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, éjszaka és hajnalban többfelé köd képződik. Hosszabb-rövidebb felszakadozások délen, délnyugaton lehetnek. Éjszaka és szombaton elszórtan várható kisebb eső, szitálás, az esti óráktól az Északi-középhegység környékén havas eső, havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szombaton az ország délnyugati részén a délnyugati, másutt az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül, néhol meg is erősödik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton az ország északkeleti harmadán és a Rábától nyugatra 1 és 8, másutt 9 és 17 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!