Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.11

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, hatására Izlandon, Írország, Franciaország és a Pireneusi-félsziget nyugati térsége fölött erősen felhős az ég, és helyenként esik az eső.

Szintén alacsony-nyomású légköri képződmény alakítja az időjárást Közép- és Délkelet-Európa területén, arrafelé is sok a felhő, és többfelé fordul elő csapadék; délen és a ciklon előoldalán eső, hátoldalán a havazás a jellemző.

Kontinensünk északi, északkeleti vidékén anticiklon helyezkedik el, területén derült, napos és erősen felhős tájak egyaránt előfordulnak, főként a magasnyomás déli peremén fordul elő havazás.

Péntek estig a Kárpát-medence fölé a fent említett mediterrán ciklon hátoldalán egyre hidegebb, szárazabb léghullámok érkeznek.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Éjszaka általában kevés lesz a felhő, de a Tisza vonalában és délkeleten erősen felhős maradhat az ég, és főként ott valószínű havazás, hózápor.

Pénteken felhőátvonulások lesznek keleten több, nyugaton kevesebb felhővel, néhol jelentéktelen hózápor előfordulhat. A most még többfelé viharos északnyugati, északi szél éjszaka kissé mérséklődik, pénteken többfelé megélénkül, a középső és az északkeleti térségben helyenként meg is erősödik.

Elsősorban északkeleten várható még több helyen hófúvás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -14 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben -15 és -20 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken -1 és -8 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!