Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Anticiklon szeli ketté kontinensünket, emiatt Európa középső részén nyugodt, eseménytelen, de igazi téli idő uralkodik. Elvétve kisebb hószállingózás, havazás is előfordul. A Brit-szigeteket egy hatalmas kiterjedésű légörvény közelítette meg, amelynek frontális felhősávja már elérte a szigetország nyugati részét. Többnyire eső a jellemző, de hózáporok is előfordulnak.

Kelet-Európában is egy markáns légörvény található. Itt sokfelé havazik, néhol jelentős mennyiségű hó is hullott. Nagy a hőmérsékleti kontraszt szárazföldünkön.

A Pireneusi-félsziget délkeleti részén +24, míg a Kelet-európai-síkságon csupán -20 fokot is mérnek a kora délutáni órákban.

A Kárpát-medencét vasárnap estig kissé nedvesebb léghullámok érik el a magasban, így a napsütést már kevés felhő megzavarhatja.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------

Észak felől vastagabb felhők érkeznek, így estére átmenetileg megnövekszik a felhőzet. A felhősebb részeken elvétve alakulhat ki hózápor. Vasárnap gyengén felhős, napos idő várható, az ország déli, illetve keleti kétharmadára összpontosulnak a felhők. Az északi, északkeleti szél megélénkül, összességében többfelé lesz erős. Vasárnap a Dunántúli-középhegységben, a Balaton mellett viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a hóval borított, szélcsendes, átmenetileg derült részeken -15 foknál is hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +3 fok körül alakul. Ugyan jórészt mindenütt pozitív tartományban alakul majd a hőmérséklet, de az erős szél sokat ront majd a hőérzetünkön.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!