Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A kontinens északi felének időjárását nyugatról kelet felé vonuló ciklonok alakítják. Emiatt többfelé fordul elő csapadék, havazás, havas eső, eső vegyesen. Nagy területen napos, csapadékmentes időjárás csak a mediterrán térségben jellemző egy anticiklonnak köszönhetően.

A kontinens keleti felén kifejezetten hideg van, és jelenleg ide kell érteni az Égei-tenger menti területeket is, ugyanis ott is mindössze 5 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Franciaországban és Spanyolországban azonban ennél jóval enyhébb az idő, arrafelé 13 és 20 fok között alakulnak a maximumok.

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb levegő áramlik, csütörtökön érdemi csapadékra már nem kell számítani.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Szerdán északnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen csökken, szakadozik a felhőzet, de a keleti megyékben még borult marad az ég. Inkább csak a keleti megyékben, és ott is egyre kevesebb helyen kell csapadékra számítani Borsodban és a Nyírségben havazás lesz a jellemző, ott szerda éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

Délebbre vegyes halmazállapotú csapadék valószínű, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Éjszaka az ukrán határ közelében is megszűnik a havazás, reggel már főként csak az északkeleti megyékben és a Dráva mentén lehetnek felhős, ködös területek.

Csütörtökön napos idő valószínű kevés, a Tisza mentén több gomolyfelhővel, de az északkeleti határ körül egész nap felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szelet csütörtök délutánig élénk, néhol erős széllökések is kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 fok közelében alakul, ennél érdemben hidegebb csak a havas, kevésbé felhős, szélcsendes tájakon lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 8 és 12 fok között alakul, de az északkeleti megyékben csak 2, 7 fok lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!